Collector

Collector

Kund: Collector  |  Byrå: Valentin&Byhr  |  År: 2011  |  Min roll: Creative Director

Bakgrund:

Collector erbjuder kreativa, kundanpassade och effektiva finasiella tjänster. Man kan säga att Collector är ungefär som en bank. Man lånar ut och in pengar på olika sätt och har lite andra kringtjänster. Collector är starkt entrepenörsdriva – ja, tuffa skulle man nog kunna säga. De vill mycket och har många idéer.
När Collector kom till Valenton&Byhr var det med önskan att vi skulle ”se över deras webbar”.

Lösning:

Vi insåg snabbt att behovet var mycket större än att re-designa ett antal webbsidor. Så vi började från grunden och såg över hur företaget strukturerade sina varumärken. Hur Collector utryckte sin vison och mission. Vi gjorde en översyn och omarbetning av den grafiska profilen och hela det visuella uttrycket. Vi såg över copy-tonalitet. Och vi strukturerade i kommunikationsstrategin. Och slutligen samarbetet avslutades där det började, med att göra om hela webbsajten.

Collector är inte som andra ”banker” och det visuella uttrycket blev mer vilt och vågat än konkurrenterna. Vi tummade aldrig på det professionella uttrycket, undvek det slätstrukna ”bank-lika” men satsade hårt på tillgänglighet och läsbarhet. Ovan visas ett litet urval av den grafiska profilen.

collector.se kan du se och läsa mer.

Resultat:

Collector har idag ett helt annat professionellt och trovärdigt uttryck än tidigare. De verkar i en ifrågasatt bransch med många ljusskygga aktörer men Collector lyckades effektivt ta positionen som en färgstark och rakryggad spelare. Överlag var beställaren mycket nöjd. Åsa Hillsten Eklund, Marketing Manager på Collector:

Jag jobbade med Andreas då vi på Collector ville förtydliga vilka vi var och hur vi skulle se ut och upprättade gemensamt varumärkes- och kommunikationsplattform. Andreas är seriös med ett kreativt driv. Han är orädd och utmanar och lyssnar på ens behov. Hans kombination av kreativitet, strategi och affärsmässighet gjorde att arbetet med Collectors varumärkesplattform blev både lättare och roligare med ett riktigt gott resultat.