Play IntelliSafe

Play IntelliSafe

Kund: Volvo Cars  |  Byrå: SCPGREY  |  År: 2014  |  Min roll: Digital Director

Bakgrund:

Volvo har länge varit världsledande i bilsäkerhet, från skapandet av trepunktsbältet 1959 fram till idag med utvecklingen av Volvos intelligenta state-of-the-art säkerhetsteknologi, IntelliSafe.
IntelliSafe hjälper föraren att köra säkert och bekvämt. Tekniken syftar till att göra relationen människa och bil mer harmonisk, inuti såväl som utanför bilen, oavsett om det gäller dig själv, andra förare, cyklister eller fotgängare.
Hösten 2014 släppte Volvo sin senaste och allra modernaste bilmodell, Volvo XC90. På bilsalongen i Paris, Mondial de l’Automobile 2014 presenterades bilen för första gången för den stora publiken. Som en del i utställningsmontern presenterades även IntelliSafe.

Lösning:

För att presentera IntelliSafe skapade vi en innovativ, interaktiv, kollektiv och lekfull plattform, Play IntelliSafe. Ett sätt att spela och leka till sig till insikterna om nyttan med säkerhetsteknologin, ett sätt att spela både smart och säkert.
”Spelet” består av ett knappt 2 meter långt runt bord och skärmyta med sex interaktiva pekskärmar. Från pekskärmen skickar ”spelaren” ut bilar på bordets runda ”spelplan”. Bilarna kan aktiveras med eller utan säkerhetsteknologin.
Bilen kan skickas iväg i olika riktningar och den kan få extra ”boost” med en enkel knapptryckning. Från pekskärmskontrollen kan spelaren också aktivera ett antal korta, informativa filmer som utan text eller ljud förklarar IntelliSafes olika delar och koncept.
Väl på den runda ”spelplanen” interagerar bilen med de andra spelarnas bilar för att undvika kollisioner (beroende på om säkerhetssystemet är aktiverat eller ej och andra uppkomna situationer). Play IntelliSafe blev på så sätt en enkel, raffinerad, underhållande och engagerande erfarenhet av Volvos säkerhetstänk anno 2014.
Som en detalj så synkroniserades spelat med monterns inbyggda och helt unika vädersystem (där det kunde regna, snöa osv inne i montern) så att det omväxlande regnade eller snöade osv på spelplanen (vartefter bilarna reagerade på lite olika sätt).

PlayIntellisafe producerades av Interaktionsbyrån.

Resultat:

Play IntelliSafe blev en såväl lekfull och intelligent som elegant enhet i montern. Spelet bekräftar också Volvos position som skandinavisk nytänkare med elegans och precision i designen, såväl i det fysiska bordet som i gränssnittet. Det blev en självklar publikmagnet där spelare ofta samlades i stora grupper – precis som vi hade hoppats.

Red Dot Design Award 2015: Communication Design
Category: Interface Design
Sub-category: Virtual Interfaces

reddotwinner1

Parismotorshow_case-pict7

Parismotorshow_case-pict4

Parismotorshow_case-pict5

Parismotorshow_case-pict3