We Love This Product

We Love This Product

Kund: We Love This Product  |  Byrå: Eget uppdrag  |  År: 2011  |  Min roll: Creative Director

Bakgrund:

We Love This Product är en webb-shop som startades 2011 för att stödja den västsvenska kultursektorn i allmänhet och konsthantverk i synnerhet. Projektet finansieras av Västra Götalandsregionen. Tillsammans med Claes Boman och Anders Larsson lade jag grunden till en ny identitet och webbplats.

Lösning:

Sajten behövde en effektiv och skön användarupplevelse samtidigt som behovet var stort att bygga ett helt nytt varumärke. Jag designade gränssnitt samt utvecklade varumärkets fotomanér.

Resultat:

Intentionerna var goda och designförslagen blev fina. Men all budget lades på gränssnitt och design och inte på redaktionellt arbete eller underhåll. När sajten stod färdig fanns ingen struktur för hur underhållet eller det redaktionella arbetet skulle se ut. We Love This Product är en numera en ideell förening där engagemanget har svalnat något under åren som gått sedan start.

Lärdom:

Vi borde satsat merparten av budgeten på att bygga en redaktion, istället för att bygga en sajt. Vi skulle inte litat på att formgivarna själva kunde skriva sina egna texter eller ta egna bilder – trots att instruktionerna var busenkla. Sidan och e-shoppen borde byggts på befintliga och gratis plattformar som t ex wordpress och ticktail. Redaktionen skulle kunnat arbeta med att inte bara underhålla sajten utan också med att bygga ett tydligt varumärke och på så sätt driva trafik till sajten. Och därmed verkligen stödja västsvensk design.